Så hittade vintern hit till slut…

Precis som förvarnat så började det snöa idag på eftermiddagen. Skolorna stängde ju två timmar tidigare, och strax efter att barnen kommit hem började snön falla. Då visste vi ännu inte hur det skulle bli imorgon, men lärarna sa att man kunde räkna med att det inte skulle bli nån skola. Så Tess och två kompisar bestämde sig för att ha en sleep over hemma hos en av dem, och klockan 4 skjutsade jag dit Tess och M. Det var i grevens tid, det snöade rejält vid det laget och jag fick krypköra när jag skulle hem igen, det var redan halt på vägarna!

Jättekul för tjejerna med en sleep over i alla fall, de skulle passa på att åka pulka! 🙂 Här brukar inte föräldrarna tycka att det är en bra idé att barnen träffas på snow days, åtminstone inte om man inte bor på gångavstånd, eftersom de inte vill ut och köra när det är halt. Så det var kul att det var ok denna gången. Tess jacka har ju inte kommit än men de tog med sig rejält med kläder så att de skulle vara varma och dessutom kunna byta de kläder som blir blöta. Ska bli intressant att se när det går att få hem henne, de kanske blir kvar några dagar! 🙂

Här hemma var barnen på gatan snabba med pulkorna också, och hade jättekul med den lilla snön som hade hunnit lägga sig:

IMG_4410

Jag tog ut hundarna för lite bus i snön, och jösses vad förvånade de var! Morris verkade som om han glömt vad snö är, han som fullkomligt älskade snö när vi bodde i Sverige! Han gick ut och luktade misstänksamt på det vita, och sprang sen tillbaka och satte sig vid dörren och tittade misstänksamt på snöflingorna som singlade ner:

IMG_4402

Och Java? Tja, hon var en mycket, mycket lycklig hund idag:

IMG_4411

IMG_4415

Det är så ljuvligt att se henne skutta runt i snön, det går inte att ana att vi för bara två månader sen trodde att vi skulle mista henne…

Bokfikat jag skulle ha imorgon frös bokstavligt talat inne. Vid 5-tiden ringde de från Guilford County Schools och meddelade att alla skolor kommer att ha stängt, precis som vi anade. Brödet jag bakade igår och som jag tänkt bjuda på får ligga kvar i frysen en vecka till! 🙂

IMG_4399

Och som vanligt råder det halv panik bland befolkningen här på grund av snön. En vän som jobbar på CostCo (stor varuhuskedja) la ut en bild på bröddisken på Facebook, det var tre bröd kvar allt som allt när klockan bara var två på eftermiddagen! Snöskyfflar och isolering är också hårdvaluta, folk bunkrar upp som om de förväntar sig att vara insnöade i veckor. Märkligt. I NC händer det ju nästan aldrig att snön ligger kvar mer än en eller två dagar, så jag förstår inte varför man måste tömma butikerna på mat och konserver! Vi missade att fixa veckohandlingen igår, så hos oss gapar kylskåpet ganska tomt. Idag hade vi planerat att grilla lax och ha pressad potatis till, och hade inte så många alternativ så vi körde på det. Jag gissar att vi var de enda i hela NC som använde grillen en dag som denna! 🙂

IMG_4417

3 reaktioner på ”Så hittade vintern hit till slut…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s