Vädret

Nu tänker jag vara riktigt svensk och ägna ett helt inlägg åt att prata om vädret. Det har nämligen varit mycket av det den här veckan, minst sagt. Hemma i Sverige pratar vi om aprilväder som kan vara lite hit och dit men det är ju ändå inga jättesvängningar, men här skiftar det verkligen rejält.

I måndags var det, som jag skrev om tidigare, snö. Inga enorma mängder men några centimeter tjockt täcke blev det i alla fall och det var som sagt tillräckligt för att stänga skolor och vissa arbetsplatser och vi kunde njuta av en ledig snow-day (vilket iofs kommer surt efter, Tess skola var ju en av dem som stängde och det kommer de att ta igen genom att förlänga terminen med en dag). Jag och hundarna tog en lång härlig promenad i snön i skogen och de var alldeles till sig, snöälskare som de är:

På tisdagen var det lite snö kvar men värmen började komma tillbaka, 10-15 grader nånting. På natten till torsdagen var det plötsligt sommarväder och framåt 3-tiden började det åska. Vi blev faktiskt lite rädda, jösses vad det brakade loss! Jag gillar åska annars, tycker det är lite mysigt, men det här var så väldigt högt och intensivt så det blev lite väl mycket. Torsdag innebar mer sommar, runt 18-19 grader och jag och hundarna myste på altanen. Och igår var det ännu varmare, 25-26 grader nånting, och en lätt surrealistisk känsla när jag och hundarna var ute på långpromenad. Det var jättevarmt i skogen och väldigt hög luftfuktighet så det kändes väldigt mycket som Thailand tyckte jag, samtidigt som naturen ju är ungefär som hemma i Sverige. Jag visste knappt var jag var till slut! 🙂

På eftermiddagen kom sedan rena monsunregnet, jag och Björn hade varit ute i lite ärenden och skulle plocka upp Tess på vägen så hon slapp ta skolbussen och det var knappt att det gick att köra. Skyfall är bara förnamnet. Och idag slutligen så var det halv storm ute när jag gick morgonrundan med hundarna, riktigt isiga vindar dessutom även om solen sken från en molnfri himmel.

Kul med omväxling absolut, men det är sannerligen inte lätt att veta vad man ska ta på sig på morgonen! Dessutom hade jag bara tagit med mig vinterstövlar och kängor i den packning vi fick med oss direkt, vi har köpt sommarskor till barnen som tur är men för mig var det svettigt att gå ut med hundarna igår i vinterkängor i 26 graders värme! 🙂 Förhoppningsvis kommer våra flyttlådor nästa vecka, annars får jag köpa nya skor till mig själv också.

Tydligen är det ovanligt att det är så här varmt i januari-februari, även för att vara här. Det känns verkligen jättekonstigt att det kan vara fullt snökaos på måndagen och svettig sommarvärme på torsdagen, men åh vad skönt det är att slippa två månader med snöslask och temperaturer runt 0:an! 😎

13 reaktioner på ”Vädret

 1. När det gäller vädret är ingenting ”lagom” i Amerikat 🙂 Själv hatar jag åskväder pga. min ljudrädsla (skotträdd) och det blev tusen gånger värre efter att jag flyttat till södra Ohio. Dessutom kommer ju sk-ten ofta med stort hagel, tornadosar eller åtminstone tornadovarningar. Brukar gömma mig inne på toaletten eller i källaren om det finns en sån, det känns säkrare.

  Jag skulle även se till att ni har lite stearinljus och en ficklampa hemma om strömmen går under åskväder eller andra oväder. Och att ni har tillgång till batteridriven radio – det kanske man har på smartfånarna? – så att ni kan ha koll på eventuella stormvarningar även om strömmen går. 99% av gångerna händer ju ingenting (mer än smällarna då…) men de 1% kan vara ganska så otäcka om de kommer. Bra att vara förberedda.

  1. Ja det har du ju rätt i, jag hade alldeles glömt bort att det ofta är tornados här 😦 Tack för påminnelsen, ska absolut se till att införskaffa stearinljus och ficklampa redan idag. Fy, det blåser en hel del fortfarande men någon riktig tornado har jag aldrig upplevt och väntar gärna med det så länge som möjligt!

   Stackars dig, till och med jag som ändå är dum nog att tycka att åskväder är mysigt och inte alls är skotträdd blev rädd i torsdags. Först var både jag och Björn övertygade om att ett plan hade störtat, har aldrig hört en så hög åsksmäll förut. Björn har även berättat om hagelskurarna som kan komma, eller underkylt regn kanske det snarare är, när allt täcks av ett flera centimeter tjockt istäcke så att det är helt omöjligt att ens försöka skrapa bort det från bilen utan man får starta den och vänta på att den ska tina upp. Det verkar verkligen som om ingenting är ”lagom” här! 🙂

 2. Söndag em. Strålande nen kall dag 7 g på morron Vi är spända på att era kartonger ska komma ,så ni kan kopla av .Nu är snart helgen slut och det börgar en ny jobbar och skolvecka för er.Visste inte att åskvädret var värre i Grensborro än här är hundarna och katterna rädda och vad säjer barnen Gunvor

 3. Jaaaaa, här kan man verkligen tala väder, det kan vara svårt att slå 🙂 Måste vara lika spännande att vakna varje morgon och undra vad dagen kan bjuda på.
  Här har det varit en underbar helg med sol och jag har passat på att sitta ute och bara njuta. Tur var väl det att jag passade på för idag så snöar det. Det är en ding ding värld, fast inte i närheten av det ni upplever just nu.
  Härlig bild på vovven, samma färger som mina små ludna killar……..
  Nästa vecka bär det nog iväg för mej och maken till Florida för att fixa ”det där sista” Ohhhh vad jag längtar till denna låååååånga väntan är över och vi också får komma iväg 🙂
  Grattis i efterskott, jag fyller också i feb (den 9). Blev det någon ny grill eller kom vädret och överrumplade er?
  Ha en härlig dag.

  1. Tack, grattis till dig också då! 🙂 Det har fortfarande inte blivit någon grill, såna här saker tål tydligen att funderas på både en, två och sjuttioelva gånger… 🙄 Men till helgen hoppas jag att vi bestämt oss för vilken vi ska ha och var den ska inköpas! 🙂

   Åh vad kul att ni ska till Florida nästa vecka! Jag håller tummarna för att allt ska gå bra och att ni snart kan flytta dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s