Vårsäsong, var god dröj

I år har Tess bestämt sig för att börja med en sport i skolan. Äntligen, känner jag! 🙂 Jag har velat det sen vi flyttade hit men precis när vi var nyinflyttade så var det så mycket med att komma ikapp i skolan (i och med att hon hoppade över en klass) och sen blev det liksom inte av. Men nu har hon och ett helt gäng av hennes kompisar bestämt sig för att börja med track.

Track är alltså när man springer på bana, antingen sprint eller också långdistanser. Man kan även hoppa längdhopp, tresteg och höjdhopp, så de kommer att få pröva på alltihop och se vad de gillar bäst. Jättekul!

I förra veckan var Tess och Björn på uppstartsmöte i skolan och fick träffa coach Ngo som kommer att bli Tess tränare. Det finns en head coach som i princip aldrig är ute och tränar utan det är huvudsakligen en administrativ syssla. Under sig har han fyra coacher som är de som faktiskt tränar ungdomarna. Eller athletes, som man titulerar dem. Känns så seriöst helt plötsligt, och typiskt amerikanskt! 🙂 Tess tränare verkar väldigt bra i alla fall, Björn fick ett väldigt bra intryck av honom så det känns ju bra.

Från och med imorgon ska de träna 5 dagar i veckan, 2 timmar varje dag direkt efter skolan. Känns lite mastigt med tanke på att de ju har läxor varje dag också, men så är det här. Coachen sa att skolan alltid ska gå först och ligger man efter i ett ämne är det ”ok” att inte komma på träningen nån dag om man känner att man istället behöver tutoring efter skolan, men då måste man ha med sig intyg från läraren att man varit på tutoring (tutoring innebär att man stannar kvar efter skoldagen och går till läraren i det ämne man behöver hjälp med och får en extra genomgång av det man tycker är svårt). Disciplin är det som gäller, med andra ord. Det är inte ok att säga att man inte känner för att träna en dag, man går på träningen om man inte har särskilda skäl, punkt slut.

Enda problemet är att all träning är utomhus, och nu helt plötsligt har ju vintern kommit till Greensboro. Förra söndagen var det 21 grader varmt, men i förmiddags när jag var ute med hundarna var det -10… Om Tess ska vara utomhus i två timmar varje eftermiddag måste hon alltså ha en jacka, något som hon inte ägt sen vi flyttade hit. Det låter kanske konstigt, men dels så är det ju inte så väldigt många dagar om året som den faktiskt behövs, och de dagar det är riktigt kallt behöver man ju inte vara ute så länge. Dessutom är det så stressigt på morgonen och eftermiddagen i skolan, så hon hinner inte gå till sitt skåp för att lämna jackan på morgonen och sen hämta den innan bussen går. Och släpa runt på den hela dagen är ju inget alternativ heller, så hon har helt enkelt inte velat lägga pengar på att köpa en som hon nästan aldrig kommer att använda i alla fall.

Men nu måste hon ju, så idag åkte hon och Björn iväg och skulle handla en eftersom idrottssäsongen börjar imorgon. De var i ett antal affärer utan att hitta en i hennes storlek, så det slutade med att vi fick beställa en på nätet i alla fall trots att det tar några dar innan vi får den då. Fram tills den kommer på onsdag får hon använda min. Men nu ikväll fick vi reda på att de jagat runt och letat alldeles i onödan, för nyss ringde de från skolan och meddelade att eftersom det väntas snö imorgon eftermiddag så stänger alla skolor två timmar tidigare och alla eftermiddagsaktiviteter är inställda. Dessutom misstänker vi starkt att skolan kommer att vara stängd helt och hållet på tisdag om det kommer så mycket snö som prognosen säger, och på onsdag är det två timmars early release och inställda eftermiddagsaktiviteter i vilket fall som helst. Så första träningen blir antagligen på torsdag! Lite snopet, men samtidigt börjar jag mer och mer uppskatta att de faktiskt stänger tidigare eller helt och hållet de dagar det är halt ute, med tanke på att folk verkligen inte kan köra bil här i vanliga fall och absolut inte i halka!

3 reaktioner på ”Vårsäsong, var god dröj

  1. Disciplin var ordet. Precis som i svenska skolan! (Not!)
    Träna fem dagar i veckan, två timmar om dagen. Jösses! Hoppas att de inte drar på sig några onödiga belastningsskador! Men å andra sidan, de är unga och tränarna vet nog vad de gör.

    1. Ja det låter mastigt, det ska bli spännande att se hur det är! En av tränarna sa åtminstone på uppstartsmötet att ”visserligen kan man tävla och vi tycker självklart det är kul om atleterna vill göra det men det viktigaste är att man har roligt och att det är bra både för kroppen och mentalt. Vi ser idrott som en långsiktig hälsofrämjande aktivitet”. Jag blev riktigt förvånad faktiskt, trodde inte att de såg på det på det sättet utan mest var ute efter tävlingsresultat. Kul! Men sen har jag en stark känsla av att killarnas (amerikansk) football-tränare hade en helt annan syn på saken… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s