Uppföljning

Nu har det varit tyst här några dagar igen, beklagar det men det finns en anledning som jag inte riktigt vill gå in på. Ska se om jag kan lyckas uppdatera lite mer idag i alla fall.

Alldeles nyss ringde de ifrån FastMed, kliniken jag var på i lördags när fingret hoppade ur led. De undrade hur jag mådde och så där, och det var ju gulligt tyckte jag. Här bryr man sig om sina patienter! Så jag förklarade att mitt finger var tämligen gult och blått just nu (representerar verkligen vem jag är och var jag kommer ifrån, så att säga) men att det inte gör ont alls längre om jag inte av misstag råkar böja på det eller komma när det. När hon sedan svarade förstod jag att hon inte brydde sig ett skit om hur jag mådde egentligen, det stod i hennes arbetsbeskrivning att hon skulle ringa och då gjorde hon det, helt enkelt. ”Ok-jag-är-glad-att-du-mår-bättre-hoppas-du-väljer-FastMed-nästa-gång-också-hejdå” kom det i en enda lång harang och jag kände mig näst intill lite dum för att jag överhuvudtaget svarat något annat än ”I’m fine, thank you”. I Sverige när de ringer uppföljningssamtal så brukar det ju ändå vara en sköterska eller läkare som ringer och faktiskt verkligen undrar hur man mår, men så icke här. Man lär sig! 🙂

7 reaktioner på ”Uppföljning

 1. Oron smyger sej på när vi inte hörde något från er.hoppas att det reder upp sej ,väntar på nytt blogg Farmor

  1. Kommer förhoppningsvis mer imorgon, är för trött ikväll! Men allt är bra med oss här i alla fall. Tack så jättemycket för vykortet, det kom idag! Det var kul att få nyheter hemifrån! 🙂

 2. 😦 trakigt – ja, som svensk ar man ju inte van vid ”latsad” vanlighet pa det viset och det tar en del tid innan man lar sig att skilja pa artig och protokollartad vanlighet och verklig vanlighet (som forstas finns ocksa).

  Det ar lite samma sak som nar vissa amerikaner sager ”we have to have lunch soon!” och man sjalv instammer och borjar ta fram kalendern och leta efter ett bra datum…men i sjalva verket menade dom inte alls konkret att vi skulle ha lunch, utan uttryckte mest att dom tycker man ar en trevlig typ som det nagongang i nagon obestambar framtid kunde vara trevligt att lara kanna.

  Hoppas annars att allt ar okej!

  1. Ja, det där med lunch/middag har Björn ”varnat” mig för… Bl.a så sa vår mäklare, när vi var här på pre-visit, att ”ni måste komma hem till oss och äta middag när ni flyttat hit”. Jag tyckte det var jättesnällt av henne och att det skulle bli kul eftersom vi inte känner så många här än, men Björn sa direkt att det där kommer aldrig att bli av och hittills har vi inte sett röken av någon inbjudan! 🙂 Det är väl som du säger, man lär sig till slut att tolka om de menar det eller ej.

 3. Nu känner jag att jag är amerikan….det är sådant jag säger tämligen ofta men ärligt så menar jag det nog men kanske väntar på att mottagaren till kommentaren ska komma med det första steget … kanske….

  Det är fortfarande tomt i ert hus men det jobbas….skumt att jag fortfarande rotar i er gamla brevlåda. Varför satte jag inte upp en nej tack til reklam skylt. Är det lika mycket skit i er brevlåda i USA som i Sverige?
  Kram på er. Så synd att ni har lämnat oss…. snyft //Thina

 4. hej,

  vilken bra blogg!!
  tänker lusläsa den för vi har precis äntrat planeringsfasen inför att komma dit i Augusti (ja…Volvo 🙂 )

  1. Vad kul! 🙂 Då känner du kanske Björn? Hoppas ni kan ha nytta av bloggen, du får jättegärna ställa hur mycket frågor du vill så ska vi försöka svara. Det är ju lite att pyssla med innan man kommer iväg, pappersarbete inte minst… 🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s